fredag den 16. november 2012

Bare fødder, hysteri og ponyfræs

Så blev det endelig Fredag, og en god men lang uge er ved at blive til weekend. Det er sjovt fredag stadig er en speciel god dag for mig selv om jeg hverken går i skole eller arbejder. Måske er det fordi Janni har fri i weekenden og vi bare kan hygge os sammen 24/7...

Men fredag er det, og det er skønt.

Jeg har holdt min første uges pause fra løberiet nu, og jeg ved ikke lige hvad jeg skal tænke og tro. De første 4 dage havde jeg ondt i knæet næsten hele tiden. Og smerten begyndte at "kravle" op ad ydersiden på låret og helt op i ballen. Virkelig besynderligt, og jeg var noget bekymret. Men jeg synes efterhånden at smerterne er ved at være væk igen. Så jeg er ved godt mod.

Jeg kan mærke at jeg søger mere og mere i retning af barfodsløb/natural running (eller hvad de smarte kalder det i dag). Ikke fordi jeg har lyst til at smide skoene og sprinte over grus og torne med bare tæer, men fordi jeg er nødt til at gøre noget ved teknikken, hvis jeg gerne vil løbe uden at blive skadet hver HELE TIDEN ;) Jeg har været løber i godt et halvt år, og har allerede haft de første 2 skader. Så nu hvor jeg med vold og magt (arh okay) er tvunget til at holde 4 ugers pause fra løberiet, så var det måske mit stikord til at undersøge sagen nærmere. Og så få startet langsomt op over efterår og vinteren.

Der har været en del pony på programmet denne uge. Mandag var jeg til undervisning, Tirsdag var wellness dag, fik klippet Jonas´ mega man, var et smut i hallen og lege lidt med ham. Og igen i går stod den på ponyfræs. Det er vildt hyggeligt, og fedt som jeg kan mærke at det går fremad med at lære. Og endnu et kæmpe plus er min balance, som bliver bedre og bedre.
   Dog fik jeg lige en reminder i går, om at mit temperament stadig godt kan trænge til at blive pudset lidt i kanterne. Der er sket store ting mht at styre det. Men en dag som i går, hvor overskudet er ved at være væk, stikker Hys-Sanne sit grimme fjæs frem. Det bliver jeg simpelthen nødt til at huske på. Og mærke efter. Jeg har arbejdet utrolig meget med det, og det er jeg garanteret nødt til at gøre resten af mit liv. Men jeg vil det gerne, og det er noget jeg ser som en nødvendighed, når man har kontakt til andre levende væsner i sit liv.
(Hmm der er vist en del folk der burde tage sigselv i nakke hårene, og se lidt på sigselv, og temperamentet).Klokken er 06:30 nu. Jeg har været vågen i godt en time. Så nu smækker jeg fødderne op og ser en film. Senere vil jeg ud og gå en tur.


2 kommentarer:

 1. Ham Jonas er altså bare knuselskelig dejlig! Sikke en lækker pony :-)
  Den beskrivelse af din løbeskade får mig til at tænke lidt på, om det overhovedet er et løberknæ - smerterne op i balden kunne godt passe med piriformis-syndrom, en irritation af iskias-nerven... Nå, alt i alt er det nok fornuftigt du tænker over, hvordan du skal undgå flere skader. Det er meget almindeligt at blive skadet i sine tidlige dage som løber, men du har godt nok været hårdt ramt.
  Hvad angår at blive hysterisk, så er det da meget menneskeligt - og bedre end folk der bærer nag. Siger hys-Jane, der godt kan gemmes væk men nok aldrig forsvinder helt ;-)

  SvarSlet
 2. Ja Jonas er bare skøn :) Jeg ved ikke med den løbeskade... det virker rigtig mærkeligt ligenu. Der kan komme stikkende smerter i knæet selv når jeg ikke har lavet det store en hel dag. Og andre dage kan jeg gå og gå hurtigt, og tage en ridetur, uden der er noget som helst..... min krop er underlig, og pænt irriterende til tider.

  Ja det der hys-ansigt man gemmer på..... måske er det meningen at det skal være der til alvors tilfælde. Såsom krig og kærlighed.... og hvis man ikke får sin vilje ;)
  Men jeg synes godt HYS-Sanne kan lade sine anfald gå ud over uvidende tilfældige ind imellem. Stakkels den, der står i vejen for mig sådan en dag. Og det er bare ikke fair ;) Ja det vil nok altid være der, men jeg skal bare være endnu bedre til at gemme væk og tage frem :)

  SvarSlet