onsdag den 28. november 2012

Hvordan kommer jeg i gang igen ?

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at komme ud og gå en tur. Hvor er det dumt at jeg sådan skal overtale  migselv og hive mig op ved nakkehårene, før jeg kommer ud for tiden. Jeg har masser af dårlige undskyldninger.Men i dag kom jeg så endelig afsted på en lille gåtur. 3 km i mine 5fingers. Det var uhyggelig koldt for tæerne, men resten af kroppen nød det. Jeg faldt af Jonas til undervisning (dårlig balance fra rytteren, og sød Pony). Der skete ikke det helt store. En lille hudafskrabning i panden, ømme ribben og en meget øm højre overarm. Så udelukkende slag, og blå mærker. Ingenting brækket eller forstuvet. Og selvom det ikke lød særlig interessant for den ømme krop med en gåtur, så hjalp det faktisk. Så jeg er lidt mere frisk ligenu, og kan slet ikke vente til næste uge, hvor jeg starter løberiet op igen.

Jeg har spekuleret meget over hvad og hvordan jeg skal starte ud, for at undgå at skade migselv endnu en gang. Men er ikke kommet frem til nogen endelig plan.
Hvis nogen af jer derude har gode råd eller ideer til hvordan jeg starter op med løber igen efter 4 ugers pause pga et løberknæ, så skriv endelig.

Jeg løb 3 km 3 gange i ugen det sidste stykke tid inden jeg holdt pause. Og jeg vil rigtig gerne i gang med en bedre løbeteknik ala forfod/ poserunning.  Gode råd modtages meget gerne :DDet er rigtig uldent diset vejr i dag. Rigtig sådan noget der går i næsen på mig, og får mig til at fryse som en lille alene hundehvalp. Tror jeg vil have mig noget varmere hygge-tøj på. Skal ha kaffe hos Mor og Far i eftermiddag. Det bliver rigtig hyggeligt. Skal lige om og se hvor langt de kommer med det ny hus.

4 kommentarer:

 1. Hej sanne. Godt du ikke kom mere til skade efter dit styrk i dag. Jeg vil gerne give et par fif vedr opstarten. Faktisk vil jeg anbefale dig at tage udgangspunkt i et begynder-program som f.eks. det her http://www.5taarnsmotion.dk/pdf/lobprogram/0-5.jpg (du kan finde andre via google). Så vil jeg anbefale dig at tage udgangspunkt i noget omkring uge 4. (evt kan du gentage det sidste "løbeinterval" en ekstra gang). Egentlig kan du bedst selv tilrettelægge det ud fra hvad du kan (og det er derfor svært at sige noget præcist). Men jeg har selv haft gode oplevelser med at starte efter løberknæ med sådan et program. Efter hver træning kan du så vurdere om du skal prøve med næste træning i programmet eller kan springe f.eks. en uge frem. Igen er det svært at sige noget præcist om hvor hurtigt man skal gå frem, uden at vide hvordan det kommer til at gå for dig. Det vigtigste er at mærke efter :)

  SvarSlet
 2. Smid mig evt en mail på sidselpetersen@hotmail.com. Så kan du få et andet program, som jeg personligt synes er lidt bedre at tage udgangspunkt i :)

  SvarSlet
 3. Ja, det var godt nok heldigt turen ned fra Jonas kun kostede flødeboller og ikke brækkede lemmer. Synes Sidsels forslag lyder godt. Jeg ved intet om barfodsløb eller pose-running, og har aldrig rigtig været skadet. Men mit simpleste bud på at komme igang vil være at gøre netop det, du gør nu: gå! Gå nogle lange ture, og indfør langsomt lidt løb undervejs. På den måde kan du komme ud og få motion, uden at løbe overdrevent meget i begyndelsen. Det er dog et temmelig løst råd, så du skal nok høre bedre efter Sidsel, der både er løbetræner og har arbejdet sig tilbage i storform efter et løberknæ :-)

  SvarSlet
 4. Mange tak for rådene piger. Jane, ja jeg var vist ret heldig, og pigerne i stalden nød flødebollerne ;)
  Og Sidsel, du får lige en mail.
  Jeg glæder mig simpelthen sådan til at komme ud og løbe igen. Kunne godt mærke at det var svært at holde mig i gang-tempo på gåturen i går ;)

  SvarSlet