torsdag den 11. april 2013

Vegetar / veganer

Så kom dagen, hvor jeg sprang ud som vegetar. Jeg har spist 100% vegatarisk siden i mandags (den 8. April 2013). Og det føles godt (i hjertet, og hovedet). Min krop renser vist ud, så føles ikke helt godt i maven i dag ;) Men altså... Jeg har tænkt på det længe, og efter en hel dag uden kød i mandags, besluttede jeg mig for at være mere bevidst om det, og blive vegetar. Jeg vil gerne have cuttet æg og mejeri produkterne fra også, men der er så mange e-numre og andre uhyggeligheder jeg skal have styr på, før jeg ved at jeg er 100% veganer.
Men ekstrem aktivist veganer bliver jeg vist aldrig, jeg vil bare gerne være bevidst om hvad jeg fylder min krop med.

Jeg skal til frisør i dag. Længe ventet ! Det bliver godt at få gjort noget ved håret igen. Og senere skal vi et smut ned til Lena til en omgang bank og akupunktur.

Bliver en gooood dag :D

4 kommentarer:

 1. Tillykke med beslutningen! Jeg glæder mig til at læse om spændende vegetariske opskrifter på din blog :-)
  Jeg har selv været lacto-ovo-vegetar i lange perioder, og det er slet ikke noget problem at få ordentlig næring på sådan en diæt. Veganer kræver helt klart meget omtanke, men masser af sunde og raske mennesker har levet hele deres liv uden kød. Så hvis folk begynder at stille spørgsmålstegn ved, om det nu er sundt, så ryst stille på hovedet. Man kan sagtens leve uden kød, hvis man bare ikke lever af salat ;-)
  For tiden spiser jeg både fisk og kylling, og et par gange om året endda oksekød. Det er lettere for mig (fordi jeg rejser meget og derfor spiser ude tit) at få ordentlig mad på den måde. Hvis jeg helt cutter kødet, vil for mange måltider bestå af grøn salat, og det er ikke vejen frem mod at blive en super ultraløber...
  Nå, jeg glæder mig til at læse om din rejse ind i den vegetariske verden! Mit bedste tip er masser af indisk inspiration, utroligt så mange skønne curries der kan produceres med linser og bønner :-)

  SvarSlet
 2. Tak Jane.

  Ja det er en spændende rejse. Og hvor er der dog bare meget der skal tænkes igennem hvis man vil vare Vegansk. Jeg holder stilen som veganer her hjemme. Men må indtil videre finde mig i at få lidt mejeriprodukter når jeg er ude.

  Det er ærgerligt at det skal være så besværligt i lille Danmark. Men måske er det ikke så slemt alligevel. I hver fald ikke hvis man som jeg, har al verdens tid til at få det hele dækket hjemme, så en aften ude, med salat på menuen ikke er nogen som helst skade til.

  Åh ja masser af gode opskrifter på vej. Det kan jeg love dig for :)

  SvarSlet
 3. Ja, hvis man har tiden til at bløde bønner ud og koge linser, så ligger veganer-livsstilen såmænd lige for :-)
  Jeg tror ikke Danmark er værre eller bedre end så mange andre lande (Indien undtaget). I Alabama, hvor jeg tilbragte et år, var vegetarisk nærmest en joke - eller et skældsord. Der spiste folk jo kød både morgen, middag og aften, og bacon var en grøntsag. Tyskland kan også være noget af en gyser, for der er vist en udbredt opfattelse af, at vegetarer gerne vil have ekstra fløde og ost på alt. Hallo-hallo... Det klassiske danske køkken er ikke så gearet på vegetarmad, og man udvider sit repertoire markant, hvis man også spiser fisk. Så er det faktisk muligt at få et fornuftigt måltid næsten overalt.
  Nå, jeg glæder mig til at læse mere. Måske skal vi have en blogger-tag-runde (selvom jeg egentlig er træt af den slags) med nemme og lækre retter uden kød?

  SvarSlet
 4. Nu spørger jeg måske lidt dumt, men "blogger-tag-runde" ??? Må nok hellere bede dig forklare nærmere ;)

  Jeg skal til konfirmation i dag... Og udfordringen til migselv hedder: I dag er vegansk dag ! Bliver interessant.

  Faldt lige over hende her, Mia: www.mia-mad.dk rigtig flot og inspirerende blog.

  SvarSlet