tirsdag den 11. december 2012

julepanik og knæ-update

Julen sniger sig ind på mig. Synes det er en anelse stressende i år. Men det er garanteret en blanding af flere ting.

Mine 4 ugers pause fra løberiet er ovre, og min første løbetur foregik som 10-20 skridt i løb x 6 under en gåtur på godt 3 km. Jeg havde ingen smerter eller andet undervejs. Men det kom til gengæld om aftenen, og dagene efter. Jeg blev så gal og skuffet at jeg ikke kan beskrive det. Dyb frustration over at have holdt 4 ugers pause fra løbet, uden den mindste fremgang. Føler virkelig at motivationen til at løbe igen er forsvundet. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at få mit knæ klar igen. Vejene er glatte, og det gør bestemt heller ikke motivation højere...
   ...jeg er sådan en klummer, kommer altid galt afsted når der er glat udenfor.
Måske skal jeg bare droppe løbet lidt for en tid. Give mig selv lov til det. Jeg har tilmeldt mig et kursus med Posemanden til januar. I håbet om at bedre løbeteknik vil hjælpe mig.
Så kurset i januar er ligenu det der holder mig fast i, at komme i gang med at løbe igen, med et godt knæ.

Ridningen går super, dog kan jeg godt mærke, at jule-stress og løbe-frustrationer gør mit overskud betydelig mindre. Hvilket betyder at de der vildt glædes sprudlende gode rideture ikke er i overtal lige nu. Det ærger mig.Men godt går det bestemt , og jeg er endda blevet opgraderet fra "Gummistøvleholdet" til "Elite Gummistøvleholdet" Så jeg skal ride sammen med min kære kone, og Linette, så det er bare fint. Jonas, kommer derimod på ekstra arbejde, da han skal begynde at ride med sin "moar" igen. Det bliver godt til både jonas, og hans ejer at de kommer lidt i gang sammen igen, og så kan jeg passende, sørge for at han får brugt det evt overskydende krudt han måtte have, inden de skal ud og lulle sammen ;)

Ellers spændende dag på gården i dag. Der var heste-massør på besøg fra sjælland. Jeg har set andre heste massør og kiropraktor folk in aktion før, men det er nu altid spændende med en ny, og nye heste også. 

Janni og jeg tager på jule-ræs i morgen. Så skal de sidste gaver købes, så det ikke ligger i baghovedet og gnaver. Bliver godt at få det overstået i år. Kan godt mærke at det ikke er hyggeligt i år, nok bare noget der skal gøres.


Mit knæ er helt af hækkenfeldt til i dag, så jeg vil smide stængerne op, og se noget tv med "the misses"


2 kommentarer:

 1. Tillykke med elite-titlen :-) Synes også det ser ud til, ham Jonas går rigtig pænt for dig!
  Det er godt nok træls med knæet, og diagnosen løberknæ er måske ikke rigtig? Desværre er den eneste udvej nok pause, og fysioterapi.
  Hvad er julestress? Her gik man og troede, det var en hyggelig og afslappet årstid ;-)

  SvarSlet
 2. Ja Julestress burde slet ikke være et ord ;) Jeg ved ikke hvad jeg skal tænke og tro mht til knæet. Jeg har ofte ømhed og smerter i mit lår, lige over knæet, både på for-låret, baglåret og på siden, som det hører sig til med løberknæet (Tractus Iliotibialis). Hvis det kun var på ydersiden af låret og ved knæet, ville jeg slet ikke være i tvivl om at det ER løberknæ. Men når det ikke kun begrænser til det område, så undrer jeg mig lidt over diagnosen....

  Jaaaamen altså det bliver så fedt til elite-ridning i dag ;) Jeg har påtaget mig æret som jule-muffin-bager, så hyggemaden er snart klaret. SUPER flotte røde og grønne muffins med hhv nødder/marcipan og "jule krydderier"

  Jonas går rigtig rigtig fint med mig efterhånden. Vi har så småt fundet hinanden i ridningen. Her når det er så koldt bliver hestene gerne lidt kulrede... jeg ved ikke om det er fordi de fryser lidt, eller om de bare har ophobet energi... når de jo ikke kan give den fuld gas på markerne pga is. Men denne her kulret-hed giver sig udslag i at Jonas brummer næsten konstant under ridningen. Sådan en dyb bamse-brummen. Som normalt vil være advarsel om at et glædesudbrud (spjæt med hovedet, ben eller ekstra hop)... Men han er så sød... brummer bare rundt med mig ;)

  SvarSlet